Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit april, 2012 tonen

Tas met snor

Een zelfgemaakte tas gemaakt met behulp van deze tutorial. Stoffen uitgezocht.  De snor heb ik uit vilt geknipt.  Kijk, dit is het idee. Voor de binnenkant gebruik ik een druk motiefje van IKEA.  Alles aan elkaar maken en klaar is de tas.    

Home sweet home (badkamer verbouwing)

Ruim twee maanden geleden zijn we begonnen aan de badkamerverbouwing. Het doel van de verbouwing: van een kleine inpandige badkamer, dus zonder raam, naar een grotere badkamer met raam. Het begon allemaal vanaf een tekening, een digitale weliswaar. Voor het ontwerpen van de badkamer heb ik het programma Google Sketchup gebruikt. Om de badkamer die in de oude situatie 2m bij 2m was groter te maken is er een stuk van de grote slaapkamer afgehaald. In dit stuk slaapkamer zit een raam. Na het tekenen en denken was het tijd voor slopen. Wat een rotzooi en een puin komt er uit zo'n kleine ruimte. Al het leidingwerk hebben we zelf, lees ons pap, gedaan, waarvoor onze dank. Wij hebben ervoor gezorgd dat de tie wrapjes bevestigd werden aan de betonmat.  De vloer hebben we, met hulp van vrienden, zelf gestort. Ook het tegelwerk heeft mijn vader voor zijn rekening genomen. Het was een heel puzzel- en meet- en denkwerk om deze mooi tegen de muren en op de vloer te krijgen. 

Verjaardagscadeau(tje)

Na een aantal weken van radiostilte, we zaten middenin een badkamer verbouwing de foto's volgen nog, weer een bericht. Nu alle troep van de verbouwing weg is en ik mijn laatste opleiding heb voltooid vond ik vanavond tijd voor een avondje nijverheid thuis. Morgen viert mijn neefje zijn 2e verjaardag. Hier kan ik natuurlijk niet met lege handen aankomen.  Zie hier het resultaat. Van vilt heb ik de figuren uitgeknipt.  Kijk, dit is het idee.  Alles met de hand erop gezet.  De achterkant heb ik afgewerkt met blauw stof. Bovenop nog wat lintjes voor het bamboestokje. Alleen nog het stokje erdoor en dan is ie klaar.